24 Mart 2012 Cumartesi

Windows yüklemesi sonrası ubuntu

Eveet windowsumuzu yükledik ancak bu seferde bilgisayarın yükleme menüsünde ubuntu yok yada direk windows geliyor bize. Bu durum ubuntu yüklemesinin ardından başka bir bölüme windows yüklendiğinde ortaya çıkan bir gelişme. Bunun nedeni windowsun ubuntu'da bulunan grup yükleyicisini silmesi veya zarar vermesi. Bunu engellemek için neler yapabiliriz : 
öncelikle özetini geçeceğim şu linkteki önerileri takip edebilir : https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows
Adım adım anlatalım : 
1.ubuntu cd'mizi veya önceden hazırladığımız ubuntu yükleme usb'sini takıyoruz (nasıl ubuntu yükleme usb'si hazırlanır bir önceki yazıda mevcut)
2.Bilgisayar ilk açıldığındaki bios menusunden gerekli tuşlara basarak ne taktıysak ondan yükleme yapmasını söylüyoruz . (cd taktıysak yükleme (boot) menüsüne girip cd'yi mesela usb için aynı şekilde)
3. Yüklüyoruz gelen menüden Boot-repair'i seçiyoruz ve buradan da recomended repair'i seçiyoruz
4. gerekli işlemler bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve grub yükleme menüsü bize hem ubuntu hem de windowsu gösteriyor olması lazım eğer bu olmazsa bilgisayar açıldıktan sonra sol shift tuşuna basarsak windows ve ubuntu arasında gidip gelebiliriz.
a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder