24 Mart 2012 Cumartesi

Windows'da Ubuntu Yükleme USB'si oluşturmak

Madem Ubuntu'dan Windows yükleme Usb'si oluşturmayı anlattık bir de Windowsta Ubuntu yükleme usbsi oluşturmayı anlatalım .  burada http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download 

Burn your CD or create a bootable USB stick kısmında usb ve windowsu seçersek zaten bize gerekenleri anlatacaktır. ancak yine de anlatmakta fayda var adım adım anlatalım 

1. http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

linkine tıklıyoruz download ubuntu yazan yerde versiyonumuzu seçip start download diyoruz. iso dosyamız inmeye başlıyor. (usb diskimiz en az 2 gb olmalı)

2. indirme işlemi bittikten sonra http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/#button adresinden universal usb installer programını yüklüyoruz.

3. universal usb installer programının exe dosyasını çalıştırdıktan sonra select distribution yazan yerden indirdiğimiz versiyonun yanında desktop yazan seçeneğe tıklıyoruz. ikinci kısımda indirdiğimiz iso dosyasını browse diyerek seçiyoruz. 3 kısımda usb dosyamızı seçiyoruz . ve gelen kutucukda format drive seçeneğine işaretliyoruz ki usbmiz önce fat32 yani linux dosya formatında temizlensin.Ardından create diyoruz ve programımız bize sonucu veriyor bu işlem biraz uzun sürebilir.

4. işlem bitince artık usb diskimiz bir ubuntu yükleyici olarak kullanılabilir hale geliyor. artık bilgisayar ilk açıldığında çıkan boot menüsüne geçmek için kullanığımız tuşa basıp ben de f12 oradan usb seçeneğini seçip yüklemeye başlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder